Menu
 

Termeni si conditii

Termeni si conditii - RALITZA.RO

 

Site-ul www.ralitza.ro, numit in continuare Ralitza Tailoring, este proprietatea PFA Kojanov Marieta, inregistrata in Bucuresti, si va fi numita in continuare FURNIZORUL.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos.


Recomandam citirea cu atentie a acestora.

FURNIZORUL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita “Termeni si conditii”.

FURNIZORUL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.ralitza.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei fara acordul prealabil scris al acesteia.
Dreptul de a crea o legatura web – link – catre
www.ralitza.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru www.ralitza.ro sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

1. Dreptul de autor al FURNIZORULUI asupra informatiilor publicate pe www.ralitza.ro

Intregul continut al site-ului www.ralitza.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea FURNIZORULUI si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul FURNIZORUL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului www.ralitza.ro numai in limitele metionate in prezentul document.


2. Produsele si serviciile oferite de FURNIZOR pe site-ul Ralitza.ro, politica de preturi

Produsele comercializate prin intermediul www.ralitza.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala.
Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv FURNIZORUL isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta.
Preturile prezentate nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari Ralitza Tailoring in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma, sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.
In ciuda eforturilor noastre, un mic numar de produse pot avea pe site preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicatia noastra informatica. In aceste conditii, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii de vanzari Ralitza Tailoring. Daca pretul real al produsului este mai ridicat decat pretul afisat pe site, consultantii nostri de vanzari sunt indreptatiti sa va satisfaca cererea de a va livra produsul la pretul publicat pe site, numai in masura in care vom putea face acest lucru, dupa cum si dumneavoastra sunteti indreptatit sa refuzati comanda respectiva. In cazul in care pretul real este mai mic decat pretul publicat pe site, iar dumneavoastra ati achitat pretul in avans, diferenta va va fi returnata dupa cum se va conveni de comun acord, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data primirii produsului.
FURNIZORUL nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia FURNIZORULUI de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).
Continutul
www.ralitza.ro (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit colaborarand si cu reprezentantii producatorilor. Din acest motiv, FURNIZORUL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in site-ul www.ralitza.ro .
FURNIZORUL si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.


3. Plata produselor

Plata produselor comandate de pe site-ul www.ralitza.ro se face in avans prin TRANSFER BANCAR: dovada platii trebuie trimisa catre FURNIZOR  la adresa de e-mail  office@ralitza.ro.

Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul FURNIZORULUI.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. 


4. Livrarea produselor

Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul firmei CARGUS SRL. 

TERMENUL de LIVRARE al produselor este de 20 zile lucratoare

Atentie!

Nu livram in localitatile care nu se afla in aria de acoperire CARGUS SRL.

Costurile de livrare sunt:
GRATUIT pentru comenzile a caror valoare depaseste 1000 lei.
- Pentru coletele pana la 3kg, dimensiune 32 x 25 x 10 pret transport 35 lei.

- Livrare in alte tari -  Posta Romana - In functie de tara.


In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat si mai are dreptul la o singuara livrare.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

FURNIZORUL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de FURNIZOR care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de FURNIZOR fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de FURNIZOR de la acest client.

FURNIZORUL isi rezerva dreptul de a nu expedia anumite comenzi la care costul de transport depaseste valoarea produselor sau la care costul de transport depaseste 35 lei.

5. Garantia produselor

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente si o copie de pe factura fiscala. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.


6. Informatii despre RETURUL produselor cumparate

Ordonanta nr. 130/2000 din 31/08/2000

Versiune actualizata la data de 27/12/2008 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

   CAPITOLUL II 

 Dreptul de denunţare unilaterală a contractului


  Art. 10. - Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel:

c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificaţiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

In cazul in care a fost trimis alt produs fata de cel comandat, taxele de transport vor fi suportate de FURNIZOR.

Consumatorul trebuie sa trimita produsul la furnizor impreuna cu toate etichetele originale, intr-un ambalaj protector.

Starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la primirea lor, sa nu fi fost purtate sau deteriorate. 


 CAPITOLUL III

Executarea contractului la distanţă

  Art. 11. - (1) Comerciantul trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale în termen de cel mult 30 de zile de la data la care consumatorul a transmis comanda, cu excepţia cazului în care părţile au convenit altfel.

(2) Comerciantul, în cazul în care nu poate executa contractul din cauză că produsul sau serviciul nu este disponibil, trebuie să informeze consumatorul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată trebuie rambursate de comerciant în termen de maximum 30 de zile.

Aceste dispozitii se aplica conform ordonantei 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

In momentul efectuarii unei comenzi pe www.ralitza.ro, consumatorul declara ca a luat la cunostinta si este intru totul de acord cu cele mentionate mai sus. Acceptarea acestor termeni si conditii da nastere unui veritabil contract intre parti, facand aplicare clauzelor Codului Civil si Comercial.

Pentru orice alte detalii va rugam sa ne contactati.

7. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

Site-ul www.ralitza.ro  este gazduit de serverele unei terte firme. FURNIZORUL nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. FURNIZORUL nu va putea fi facut raspunzator pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.ralitza.ro . FURNIZORUL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.ralitza.ro . Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.


8. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului www.ralitza  este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.
Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. FURNIZORUL detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului Ralitza Tailoring pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului Ralitza Tailoring mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, FURNIZORUL nu poate fi facut raspunzator sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

FURNIZORUL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca FURNIZORUL are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

9. Politica de confidentialitate

FURNIZORUL garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre FURNIZOR pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre FURNIZOR nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office[at]ralitza.ro.
FURNIZORUL se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.
Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul FURNIZORULUI sunt transmise pe cale electronica, FURNIZORUL nu poate fi facut raspunzator in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, FURNIZORUL va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Informatiile furnizate catre FURNIZOR sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. FURNIZORUL nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice PFA Kojanov Marieta  are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este: efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului, abonarea la newsletter.

Sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru livrarea comenzilor plasate. Refuzul dvs. determină anularea de drept a comenzilor.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: firme de curierat cu care PFA Kojanov Marieta livreaza comenzile plasate si operatorului de marketing direct.

Daca doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de FURNIZOR este o alegerea voluntara si o puteti exprima prin abonarea la newsletter.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la office[at]ralitza.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

_______________________________________________________________

Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

FURNIZORUL certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
1. dreptul de a cere FURNIZORULUI sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
2. dreptul de a cere FURNIZORULUI sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
3. dreptul de a cere FURNIZORULUI sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
4. dreptul de a cere FURNIZORULUI sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.
Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office[at]ralitza.ro.
FURNIZORUL foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.

FURNIZORUL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. FURNIZORUL nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de FURNIZOR in scopul precizat in prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor www.ralitza.ro,  inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre FURNIZOR a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.ralitza.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.ralitza.ro  si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

10. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.ralitza.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului
www.ralitza.ro , clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.