Menu
 

Stofa tweed slate potrivita pentru sezonul Toamna - Iarna

Stofa tweed slate potrivita pentru sezonul Toamna - Iarna

Numele stofei era așadar Twill sau Tweel.

Este o stofă aspră, rezistentă la apă și foarte durabilă.

Ușor de înțeles, poartă cu ea aprecierea și recunoașterea englezilor și scoțienilor, unii dintre cei mai plouați locuitori ai Europei și, de altfel, inventatorii ei.

Un vânzător de țesături din Londra a citit greșit scrisoarea unui colaborator și, crezând că denumirea stofei este aceeași cu a râului Tweed, a prezentat-o în același mod clientelei. De atunci numele a rămas neschimbat.

Unul dintre cei mai cunoscuți producători, atunci ca și acum, este Harris Tweed. În 1846, an de foamete pentru locuitorii din Scoția, contesa de Dunmore, Catherine Murray, a văzut în țesătoria locală posibilitatea unei creșteri economice. A impulsionat atelierul să producă mai mult în timp ce ea însăși promova țesătura înspicată printre prietenii aristocrați pasionați de vânătoare.

Mai târziu, pentru a proteja materialul de imitații „Harris Tweed Orb Certification Mark“ devenea primul patent de acest gen din Insule, un act care atesta că adevăratul Harris Tweed, singurul care are dreptul de a purta acest nume, provine exclusiv din insulele de vest ale Scoției.